Transibirska dan 6: Vlak Jekaterinburg – Novosibirsk

na dan

Torek, 18. 6. 2019

Zjutraj smo si naročili Yandeks taksi, ki nas je odpeljal do železniške postaje. Za dobro jutro smo spili pivo, ki nam je ostalo od prejšnjega večera, saj je bilo še hladno. Za kosilo smo sklenili, da si naročimo business lunch na vlaku in dobili juhico, prekuhane makarone s piščancem, solato in sladico. Dokaj zgledno za ceno 5 evrov in predvsem dobra popestritev naše prehrane na vlaku, ki je sicer obsegala bolj pire krompir iz vrečke in instantne nudle.

Kontrola kart pred vstopom na vlka

Pivo za zajtrk

Business kosilo

Popoldne smo se preizkusili v briškuli in dodali novo težavnost, igro v parih. Nama z Nino je šlo nadpovprečno dobro in fanta sta zraven kar obupavala. Seveda smo ob igranju spili tudi kakšen kozarček vodke ali dva.

Zmagovalne karte

Bil je lep ku špadni fant

Na večernem daljšem postanku v enem izmed sibirskih mest je Aleš v trgovini na postaji znova preizkusil svoje znanje ruščine in vprašal, ali se da kupiti vodko. Prodajalka je izpod pulta privlekla 0.5l flaško. Seveda smo plačali več kot bi v navadni trgovini, ampak smo bili zelo veseli, da smo lahko nadaljevali z našim kvartopirsko-pivskim večerom. Nina je za zraven kupila še dva sendviča s hrenovko in v polteku smo se vrnili na vlak, da nam ta slučajno ne odpelje.

Trgovina na postaji

Postanek

Brezje povsod

Naša lokacija ob 5h popoldne. Rusija je velika

Znova smo prepotovali dva časovna pasova, tako da je večer kar kmalu izginil in potrebno je bilo nabrati vsaj nekaj ur spanja za naslednji dan.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja